Buitenbekleding

Standaard houten duivenhok

Het standaard houten duivenhok is aan de buitenkant afgewerkt met ge´mpregneerde rabatdelen. Uiteraard is het mogelijk onbehandeld hout te nemen maar de meerprijs voor impregneren is minimaal. De meeste hokken die wij maken zijn van deze kwaliteit. Voordeel is dat het niet te duur is, een goede duurzaamheid kennen en bij goed onderhoud kan het hok vele jaren mee.

Hardhouten kwaliteit

Bij de hardhouten kwaliteit zijn de hokken aan de buitenkant geheel van harde houtsoorten. Het voordeel is dat deze houtsoort langer meegaat dan de standaard gebruikte houtsoorten. Uiteraard dient u dan dit hout wel goed te behandelen maar dit is normaal gesproken erg eenvoudig. Nadeel is met name de aanschafprijs. Hardhout is aanzienlijk duurder dan de standaard houtsoorten. Tenslotte moet als mogelijk nadeel voor de toekomst worden genoemd de abnormale stijging van de prijzen van de harde houtsoorten. U kunt er van op aan dat wij de door ons verwerkte houtsoorten altijd door de overheid goedgekeurd zijn.  

Kunststof hok

De kunststof hokken kunnen aan de buitenkant van verschillend materiaal zijn. Er zijn diverse soorten kunststof en veredeld hout waaruit een keus kan worden gemaakt. Wij zullen altijd met de klant de diverse soorten nader beschouwen en zullen een goed advies samen met de leverancier laten samenstellen. Aan de hand van de wensen zal dan een offerte worden gemaakt. Opgemerkt moet worden dat de verwerking van kunststof wanden extra werk met zich meebrengt en dat ook het materiaal duurder is dan de standaard houtsoort. Voordeel van het kunststof hok is het weinige onderhoud en de te verwachten duurzaamheid. .